Arondarea Nădlacului către consilierii locali


SITUAŢIE :

Accesul cetăţenilor şi a problemelor ridicate de ei la consilieri rămâne încă greoi. Problemele cetăţenilor Nădlacului nu pot fi discutate în plenul Consiliului Local decât după depunerea unei cereri în acest sens şi după ce petiţia este propusă pentru ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local. Cererea în cauză va fi discutată în una dintre comisiile de specialitate existente şi abia după aceea solicitarea este adusă la cunoştiinţa tuturor consilierilor. De cele mai multe ori, petenţii renunţă să aştepte până când procedura este derulată. Totodată, multe dintre probleme sunt necunoscute de către executivul Primăriei şi, în consecinţă, rămân nerezolvate.

SOLUŢIE :

    Soluţia a venit din partea candidaţilor PNL la funcţia de consilier local.

   Rezolvarea acestei situaţii constă în împărţirea oraşului in 14 zone, care sa fie arondate consilierilor locali.   Asta înseamnă că vom avea contact direct şi real cu cetăţenii şi problemele lor. Aşteptăm ca şi consilierii să aibă iniţiative de organizare a întâlnirilor cu populaţia în scopul colectării cît mai eficiente a solicitărilor.  O soluţie ar fi audienţele ce vor fi acordate de către consilieri, precum si contactul lor direct cu populaţia din zona repartizată.
  Astfel, la punctul «diverse» de pe ordinea de zi se vor discuta şi probleme pe care consilierii le află întâmplător. Eu doresc ca semnalarea problemelor sa fie preluată în mod organizat, iar propunerile de hotărîri să fie discutate cu cetăţenii.
     Repartizarea consilierilor pe cele 14 zone rezultate din împărţirea Nădlacului se va face după anumite criterii. Pe cât posibil, consilierul trebuie să locuiască în zona respectivă, contactul cu cetăţenii fiind mai uşor. Alte criterii pot fi densitatea populaţiei, suprafaţa zonei, numărul de locuinţe, etc

 La rândul lor, cetăţenii vor cunoaşte numele şi datele de contact ale consilierului local care răspunde de zona în care locuiesc. Dacă vor sesiza anumite probleme legate de starea domeniului public, drumuri, iluminat, etc. iar consilierul în cauză nu va transmite această sesizare mai departe sau nu va face tot posibilul ca doleanţa să fie rezolvată, nădlăcanii vor avea posibilitatea să-l "taxeze" electoral pe acel consilier.

TERMEN DE IMPLEMENTARE :

 1 ianuarie 2017. Sunt necesare discuţii cu cei care vor ocupa funcţia de consilier local. Este necesară voinţa unanimă a acestora.Scrie o opinie

Nota: HTML nu este tradus!